Hvad gør vi ved TTIP?

Aktivmøde den 24. januar om handels- og investeringsaftalen mellem EU og USA
Præsentationer fra arrangementet finder du her 

ttip1

Der er masser af gode grunde til at være bekymret for handels- og investeringsaftalen TTIP mellem EU og USA (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Regler for fødevarer, kemikalier, uddannelse, sundhed, og selv faglige rettigheder, er i spil. Og med forslaget om at give amerikanske virksomheder mulighed for at angribe love og regler ved internationale særdomstole bliver TTIP decideret udemokratisk.

Har du lyst til at bidrage til arbejdet omkring TTIP, så kom til vores åbne møde lørdag d. 24. januar. Alle, som er interesseret i at gå aktivt ind i sagen, er velkomne. Mødet arrangeres af TTIP-Netværket, som består af en række organisationer og enkeltpersoner, der allerede arbejder kritisk med TTIP.

Lørdag den 24. januar kl. 13-18
3F MJBF’s lokaler
Mølle Allé 26, 2. sal, Valby

OBS: Tilmeldte i perioden 4. januar – 15. januar er ikke registreret pga. teknisk fejl. Vi modtager meget disse tilmeldinger igen. Til gengæld har vi fået større lokaler, så der skal nok være plads til alle tilmeldte.

Arr: TTIP-netværket med støtte fra Afrika Kontakt, NOAH, Greenpeace, ATTAC-Danmark, Det Økologiske Råd, Oplysningsforbundet May Day, Aktionsgruppen Arbejdere, Akademikere m. fl

Foreløbigt program

Kl. 13-13.15: Velkomst ved Mads Barbesgaard (Afrika Kontakt)

Kl. 13.15-14.15: En hurtig rundtur i TTIP – hvad er på spil?

* ISDS – penge over demokrati (Nanna Clifforth, NOAH)

* Deregulering/Harmonisering – Ræs mod bunden for fødevarestandarder, miljøregler, finansregulering (Kenneth Haar, Corporate Europe Observatory)

*  Myten om vækst og arbejdspladser – om de officielle rapporter, og hvor meget eller lidt de egentlig lover, Dan Belusa (konsulent, tidl. Greenpeace).

Kl. 14.15-14.30:  Intro til workshops, Dan Belusa

14.30-15.00: TTIP minifilmfestival

– Vi viser en række af de bedste kampagnefilm, produceret af grupper rundt omkring i Europa. Festivalen fortsætter ind i kaffepausen for dem, der har lyst.

15-15.30: Kaffepause

15.30-17: Workshops

Vi deler os i workshops for at diskutere konkrete aktiviteter. Blandt forslag til grupper er;

  1. TTIP, miljø og klima
  2. Folketingsvalget 2015, hvordan gør vi TTIP til et valgtema?
  3. Hvordan får vi fagbevægelsen med?
  4. EU og USA vil bruge TTIP mod u-landene – hvad gør vi?
  5. StopTTIP: Underskriftindsamlingen

Workshops kan også aftales på mødet.

17-18: Opsamling: Tilbagemelding fra grupperne, snak om næste